Bálint István

Tanulmányaimat a Nagy István Művészeti Líceumban, majd a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem zenepedagógia szakán végeztem.

A Hargita Megyei Művészeti Népiskola oktatója vagyok 2009 óta, ugyanakkor betanítok a Nagy István Művészeti Líceumba. Karmestere vagyok a Csíkdánfalva, Csíkszentmárton és Csíkszentgyörgy fúvószenekaroknak, illetve a csíkdánfalvi egyházi kórusnak.

Főbb fellépések: Magyarországi Nemzetközi Fúvóstalálkozó, Németországi Nemzetközi Fúvóstalálkozó, Felcsíki és Alcsíki fúvóstalálkozók, Félcsíki Egyházi Kórusok Találkozója stb.

Óráimat elsősorban azoknak a diákoknak ajánlom, akik fúvószenekarokban szeretnének fújni, ezenkívül mindenkinek, aki szeretne tanulni vagy fejlődni. Igyekszem a diákoknak segíteni a rézfúvós hangszeren való tanulás fejlesztésében, mindenkinek a saját tehetségéhez igazodva.

Tapasztalataim alapján az együtt zenélés pozitív hatással van a tanulók szellemi fejlődésére, ezenkívül közösségépítő ereje is van és az egészséges versenyszellem kialakulását is elősegíti.