Sebestyén Ferenc

1974-ben születtem Zetelakán. A famegmunkálás gyermekkorom óta része az életemnek. Negyedik osztálytól tanultam fafaragást Zetelakán és Székelyudvarhelyen az akkori híres faragó mesteremberektől. Jelenleg Zeteváralján van fafaragó műhelyem, ahol 13 éve székelykapuk faragásával foglalkozom. 9 éve tanítom is a fafaragást Zetelaka térségében az érdeklődő gyerekeknek, felnőtteknek. A népi bútorfestést négy éve sajátítottam el, egy éve tanítom is azt.

FAFARAGÁS: Ezen a szakon, nem csak a népi fafaragás magas szintű technikájával találkozhatnak   az érdeklődők, hanem a hagyományok tiszteletben tartásának jegyében ösztönzést adunk és lehetőséget kínálunk az egyes tájegységekre jellemző faragásforma és mintavilág megismerésére. A képzés során a résztvevők kisebb, nagyobb használati tárgyak faragással való díszítését is elsajátíthatják.

BÚTORFESTÉS: A népi bútorfestészet nagyon gazdag, szerteágazó mesterség, tájegységenként változó motívumokkal. Ezen a szakon tanulók elsajátítják az udvarhelyszéki hagyományos népi bútorfestés sajátos elemeit, motívumait, ugyanakkor a mai igényekhez igazodva, olyan használati tárgyakat díszíthetnek, virágozhatnak, melyek beilleszthetőek a mai lakásbelsőkbe.