László István Tibor

1967-ben születtem, több mint 25 éve foglalkozom az asztalos szakmával és 15 éve antik bútorok, zongorák restaurálásával. A Venczel József Szakközépiskola elvégzése után a Traktorgyárban modell-asztalosként dolgoztam. Budapesten id. Káldi György restaurátor műhelyében szerzett nyolc év szakmai tapasztalat után tértem haza szülőföldemre kamatoztatni tudásomat. Az évek során sikerült több tucat zongorát, bútort felújítani, szépségük, értékük, érzelmi kötődésük megmaradt.

A fa ősidők óta alapanyag az otthont teremtő ember számára, meleg színei, szerkezete, illata, nyugalmat áraszt, otthonosságot sugároz. A régi bútoroknak van egy megfoghatatlan kisugárzásuk. Egy használt bútor nem mindig egy kidobott lom, szakszerűen restaurálva, visszaállítva eredeti állapotába, lakásunk dísze lehet.

A műhelyórákra várjuk mindazok érdeklődését, akik fontosnak tartják a hagyományok megőrzését, szeretnek fából, fával dolgozni, észreveszik a régi bútorban rejlő értéket, a felújítás lehetőségét.  Az alapok elsajátítására fektetjük a hangsúlyt, amit az évek során kamatoztatni tud. Iskolánkban minden érdeklődő megfelelő szakmai képzésben részesül.