Szintetizátor

Szintetizátor

A képzések során a diákok elsajátítják a hangszerjáték alapjait, zeneelméletet, szolmizálást, kottaolvasást tanulnak és ezen kívül betekintést nyerhetnek a klasszikus, a könnyűzene és egyéb műfajok világába. Megtanulják, hogy milyen egy csapatmunka, szóló művek mellett kipróbálhatják a kamarazenélést. Lehetőségük van a színpadon is kipróbálni magukat, évente több fellépésen is részt vesznek.

A szintetizátor hangszert választó diákok, a digitális eszközök segítségével tanulják meg lejátszani a zenéket. Megismerik a hangszer technikai sajátosságait és megtanulják ezeket önállóan alkalmazni.

A hangszer óra mellett heti egy zeneelmélet órán is részt vehetnek a tanulók.

Szórakoztató zene.

A tananyag felépítése a következő: alapfogalmak, akkordelmélet, összhangzattan, zeneelmélet, különböző műfajok elsajátítása szólóban és zenekari verzióban, improvizáció, komponisztika.

A zene tanulása mindenkinek ajánlott, akár csak egy kis betekintést szeretne nyerni vagy komolyabban szeretne tanulni.

A kurzusokon, a szórakoztató zene terén, az alapoktól egészen konzervatóriumi szintig van lehetőség tanulni. A megyében egyedüli iskola vagyunk, ahol szórakoztató zenét iskolai rendszerben lehet tanulni, az alapoktól egészen egyetemi szintig.