Magánének

Magánének

Az ének képzés célja a természetes és szép éneklés elsajátítása, melynek alapfeltétele a helyes légzéstechnika, bármilyen stílusról is legyen szó.

Ahogyan a hangszert tanuló diáknak ismernie kell hangszerének összetételét, alkotó elemeit, úgy a kezdő énekesnek is tudnia kell, hogyan működnek hangképző szervei és miként vesznek részt az éneklésben. A magánének–tanítás alapfeladata tehát – a technikai, zenei képzés mellett – az énekhang kiépítése, képzése.

A magánének tanulás helyes alapot ad a tanulók hangi adottságai és zenei képességei optimális kifejlesztéséhez, felkészíti a tanulókat a vokális társas muzsikálásra, segítséget nyújt az énekhang és beszédhang karbantartásában.

Az órák egyéni formában zajlanak, mivel nincs két egyforma hang, személyre szabott hangképzés szükséges a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A jó hangképzés és technika leveszi a terhelést a hangszalagokról, nem esik nehezünkre énekelni, nem fogunk berekedni, és kellő stílusérzékkel bármilyen stílusban énekelhetünk. Ehhez azonban elengedhetetlen a napi szinten történő gyakorlás. A képzés egyéni illetve csoportos fellépési lehetőségeket is biztosít, mely során a képzésre jelentkezők megtapasztalhatják a közös éneklés örömeit, új barátokat szerezhetnek.

Kinek ajánlott? Bárki beiratkozhat, kortól függetlenül, az is, aki még nem tud énekelni, de késztetést érez magában az énektanulásra, és az is, akinek már vannak tapasztalatai az énekelés terén, de nehézségei akadnak, vagy fejleszteni szeretné meglévő tudását. Nem kell hozzá más, mint elszántság, kitartás, türelem, gyakorlás és némi jókedv.