Klarinét, szaxofon

Klarinét, szaxofon

Az oktatás saját hangszerrel történik, állandó elméleti-gyakorlati módszerek segítségével. A diákok fokozatosan tanulják a hangszer könnyed kezelését, annak tudatos és elemző gyakorlását, a helyes légzés kialakítását, a helyes kéztartást, testtartást, a belső hallás és a ritmus alapérzetének fejlesztését. A hangszer óra mellett heti egy zeneelmélet órán is részt vehetnek a tanulóink.

A kurzusok fokozatosan épülnek fel, a zenei ismeretek rendszerezett átadása lehetővé teszi azok alkalmazását a klasszikus és könnyűzenei darabok tanulásánál. A diákoknak nem csak a szóló játékra van lehetőségük, hiszen a kamarazene és a zenekar világával is megbarátkozhatnak, emellett számos lehetőség adódik a lámpaláz kezelésének megtanulására, a különböző színpadi helyzetek megoldására és ezek segítségével a diák fokozatosan halad a muzsikálás felé.

Elsődleges célunk az, hogy olyan diákok kerüljenek ki, akik a kurzus elvégzése után bármely amatőr fúvószenekarban megállják a helyüket. A jó hangulat és a kellemes tanár-diák kapcsolat hozzásegíti a diákokat a cél eléréséhez.

Az életkori és fizikai sajátosságokat figyelembe véve már 5. osztálytól ajánlható a szaxofon és klarinét tanulmányozásának elkezdése. Felső korhatár nincs.