Gitár

Gitár

A gitároktatás a Népiskolában igen nagy népszerűségnek örvend. 6-tól 50 éves korig minden korosztály megtalálható. A három éves tanfolyam alatt a diákok elsajátíthatnak egy olyan szintet, amit majd saját maguktól képesek továbbfejleszteni.

Az egyéni oktatás nagy előnye, hogy képesek vagyunk a tantervet személyre szabni, a diák korához, képességeihez, preferenciáihoz igazítani, így minden diák azt a stílust és irányzatot követheti, amit a legjobban szeret. Oktatási módszerünk leginkább a Waldorf módszerhez hasonlít, amelyben a tanulók egyéni haladási ütemén van a hangsúly.

A gitárórákon a diákok megtanulják a gitár részeit, felépítését, akusztikai sajátosságait, a gitár különböző behangolási módjait, a gitárjáték alapvető technikai elemeit, a gitáron megszólaltatható főbb zenei stílusok előadási sajátosságait, a gitár, mint kisérőhangszer lehetőségeit. Ugyanakkor a diákok elsajátítják a helyes test–, hangszer– és kéztartást, a laza kar– és ujjtechnikát, a helyes fogástechnikát, differenciált pengetést, egyszóval a könnyed hangszerkezelést.

Az órákon tanulunk úgy klasszikus zenét mint könnyűzenét. A kezdőkkel tanuljuk a hangokat, akkordokat, pengetéseket és kisebb-egyszerű klasszikus darabokat. Aki ismeri az alapokat, annak a tudásszintjéhez választunk tartalmat, akkordmeneteket, skálákat, hangsorokat és a tehnikát megalapozó klasszikus darabokat.

A hangszeróra mellett heti egy zeneelmélet órán is részt vesznek a tanulók.