Animáció 2D

Animáció 2D

Animo (latin) – azaz életet lehelni valamibe.
Az animáció az egyik legsokoldalúbb művészeti forma. Az animációban ötvöződik a képzelet és értelem, a dráma időbelisége és a grafika térfelfogása, találkoznak különböző művészeti ágak. Az animációban egy szereplő, de akár tárgy vagy egyetlen pont is megmutathatja a jellemét azaz természetét a mozgás illúziója által. A mozgókép ezen formája általában kedvence a közönségnek és napról napra egyre népszerűbbé válik. Ha jobban belegondolunk, nem csak animációs filmek által találkozunk az animációval. Napi rendszerességgel találkozunk animációkkal a mobil alkalmazásokban, gifek használatakor, egyre több logó mozdul meg a képernyőinken.

Ez a képzés neked szól, ha:
-még nem tudod hogyan kamatoztathatnád sokoldalúságod és kreativitásod

-érdekel hogyan ötvöződik a dramaturgia, zene és képzőművészet egyetlen művészeti ágban

-szeretnéd grafikai készséged (szinttől független) egy újabb szakirányban kamatoztatni

-szeretnél animációval kapcsolatos egyetemre felvételizni

A képzés célja, hogy megismertesse a mozgóképalkotás egy széleskörben alkalmazható ágazatát, a logóanimációk készítésétől a karakteranimációig. A képzés lehetőséget ad megismerkedni az animáció történetével, különböző animációs technikákkal és a szakma legfontosabb eszközeivel. A képzés alatt lehetőség lesz egyéni és csoportos animációkészítésre.

Tanmenet – a tanulók érdeklődésétől függően, a módosítás lehetőségét fenntartjuk
Az első szemeszterben mozgóképes optikai illúziókat (kézzel fogható tárgyakat) és mozgástanulmányokat fogunk készíteni ugyanakkor ismerkedünk az alapvető fogalmakkal, digitális technikákkal és animációtörténettel.

A második szemeszterben kreatív folyamatokat csalogatunk ki magunból animációs technikák segítségével, mint a pixilláció, tárgyanimáció és egyéb kísérleti stop-motion technikákkal, illetve azok digitális animációval való ötvözésével.

A második tanévben rövid animációs filmek kidolgozásán fogunk dolgozni, amely lehet csoportos vagy egyéni munka is.