Nagy Anita

Nagy Anita vagyok, édesanya, pedagógus, táncoktató, koreográfus és edző. 7 éves korom óta táncolok, társastánccal és néptánccal kezdtem, majd modern show tánccal és utcai tánccal (hip-hop) folytattam. Szakmai tanulmányaimat Debrecenben végeztem, először oktatói alapképzést, majd koreográfusi és professzionális színpadi táncosként diplomáztam. Az évek során szinte minden stílusban kipróbáltam magma, mégis, ha választanom kell, az utcai táncokkal tudnám kifejezni magam igazán, így táncklubomat is ennek szellemében alapítottam meg Gyergyóremetén.

Az IndepenDance Táncegyesület és Sport Klub már több mint 10 éve működik, 2016 óta rendszeresen járunk országos és nemzetközi táncversenyekre az országban és külföldön egyaránt, ahol kiemelkedő eredményeket értünk el hip-hop és show tánc kategóriákban. Nagy öröm számomra, hogy az egyesületi tevékenységeim mellett a népiskola diákjaival is megismertethetem az általam képviselt táncstílusok jegyeit és továbbadhatom a tudásomat.

Aki az én óráimat válassza, megismerkedhet a hip-hop alapjaival (old school, middle school, new school) illetve a hip-hop modern fúziós formáival, továbbá a show tánc több formájával. Lehetősége nyílik bepillantani a táncversenyek világába akár versenyzőként is. Az óráimon nagy hangsúlyt fektetek a testtudat-fejlesztésre, az erősítésre és a nyújtásra, alapok elsajátítására, illetve a jó hangulatra. Annak is ajánlom az óráimat, aki csak egy kis kikapcsolódásra vágyik a mindennapok zűrzavarában és szívesen felfedezné rejtett képességeit.