Animație 2D

Animație 2D

Animo (latină) – a însufleți.
Animaţia este o formă artistică multilaterală. În animaţie se aliază imaginea cu intelectul, temporalitatea dramei cu spaţialitatea graficii, se întâlnesc mai multe ramuri artistice. În animaţie, o persoană, un obiect sau chiar și un punct poate să-si arate caracterul, natura prin iluzia mişcării. În general, această formă a filmului este considerată favorita publicului şi devine din ce în ce mai îndrăgită. Dacă ne gândim bine, ne dăm seama că ne întâlnim cu animaţia nu numai prin intermediul filmelor animate, că ea constituie o prezenţă zilnică în aplicaţiile telefoanelor mobile, în folosirea gifurilor, existând din ce în ce mai multe logouri, care se mişcă pe ecranele noastre de diferite dimensiuni.

Acest curs ți se adresează, dacă:
– încă nu ştii cum să obţii mai multe rezultate în urma multilateralităţii şi creativităţii tale.
– te interesează, cum se compune dramaturgia, muzica şi arta plastică într-o singură ramură artistică.
– ai dori ca aptitudinile tale grafice (indiferent de nivel) să fie folosite mult mai intens într-o nouă direcţie profesională.
– ai vrea să dai admitere la o facultate în legătură cu animaţie

Scopul cursului este să facă cunoscut un domeniu cu largă folosinţa al creării imaginilor în mişcare, de la pregătirea logourilor animate, la animaţia de caractere. Studiul oferă posibilitatea cunoaşterii istoriei animaţiei, cu diversele tehnici de animaţie şi cu principalele obiecte ale profesiei. În timpul orelor, se asigură timp pentru pregătirea practică de animaţie, atât individual, cât şi în grup.